NOI

Teodora URSU

Teodora URSU

Entuziasm, carismă, energie, multă energie și anume, energie pozitivă, zâmbet și interes față de tot ce ne înconjoară, toate acestea mă ajută să fac față profesiei de jurnalist. Corpul M este încă una dintre experiențele frumoase care mă formează ca specialist, dar și ca om.

Gimnastică, dansuri sportive, dansuri de gală, pictură, blogging, design de haine și confecționări hand-made – sunt doar câteva dintre ocupațiile care au făcut, dar și fac parte din viața mea. Printre experiențele importante face parte și voluntariatul, atât din țara de baștină, Republica Moldova, cât și din România.

 

Paula Nae (Jurnalism, anul III)

Paula Nae

Îmi place să scriu. Scriu gânduri, descriu sentimente, păstrez limita realității, trec granița fanteziei. Toate astea mă definesc. Poezia este poarta prin care fug din realitate. Nu știu cât talent este în ceea ce scriu, dar știu că pentru mine este un mod de a mă elibera de tensiuni, de realitate. Se spune că un jurnalist trebuie sa aibă un condei frumos. Eu, încă lucrez la formarea acestuia, dar știu că în viață nimic nu este static, ci într-o continuă transformare, de fiecare dată fiind loc de mai bine. Încerc să mă adaptez noutăților.

 

10408139_1006796542694101_3179552634909454532_n

Alexandru Sandu

Aspiraţia mea personală este de a deveni scriitor. Consider că facultatea de Jurnalism este necesară şi folositoare pentru a-mi realiza visul. De altfel, sunt numeroase exemplele în literatura română în care scriitori cu renume au lucrat în presa timpului lor. Când mi-am văzut primul text publicat… hmm… m-au încercat, evident, emoţiile şi, recitind, parcă mă loveau alte idei/ fraze/ cuvinte ce s-ar fi pliat mult mai bine pe text; asta şi un citat de-al lui Willem Dafoe: “I think an ambition as a performer, and maybe even in life, is to become less afraid.

 

Georgiana Stănciulică

Georgiana Stănciulică

 

Jurnalismul pentru mine înseamnă ocazia de a socializa, de a cunoaște persoane noi și interesante. Am ales această meserie deoarece îmi place noutatea și, totodată, mă bucur că le pot împărtăși informațiile noi celor din jur. Este o meserie frumoasă, care mi se potrivește și pe care o pot practica cu plăcere. Mă aștept să nu merg la job din obligație, ci din plăcere, cu pasiune, iar timpul petrecut acolo să fie plăcut, alături de oameni dragi.

 

Daniela Dobre

Daniela Dobre

Deși am pășit oarecum temătoare în primul an de facultate, colegii și domnii profesori m-au primit cu brațele deschise. Am reușit să public primele două articole. Este fantastic să citești ceea ce ai scris, așternut și altundeva decât în jurnalul personal. Lumea Jurnalismului este interesantă, imprevizibilă, captivantă și plină de atâtea lucruri nescrise; vreau să fac parte din echipa viitorului jurnalistic… Nu știu dacă destinul îmi va oferi asta, însă în sertarul meu vor sta mereu povești scrise, gata să fie publicate.

 

Diana Niculescu

Diana Niculescu

De la început am avut de ales între Jurnalism şi Geografie. Mereu mi-a plăcut să scriu, să creez, dar şi să mă pierd pe o hartă, să visez şi să descopăr cât mai multe despre diferite zone, în special despre cele sălbatice. Iar când a venit momentul să aleg între cele două facultăţi, am ştiut că mă pot descurca mult mai bine în domeniul comunicării. Rareori mă las copleşită de pesimism şi probabil asta mă face să fiu sigură că pot reuşi să spun ceva lumii prin intermediul meseriei de jurnalist. Vreau să-mi trăiesc viaţa făcând ceea ce-mi place şi să nu ajung să fiu un simplu “creion ce aşterne pe foaie dorinţele celorlalţi”.

Simona Blanda

Simona Blanda

Energia,zambetul si daruirea sunt cele trei lucruri ce ma pot defini ca si om. Iubesc sportul, de aici si pasiunea pentru dans si kick-boxing. Personalitatea mea este precum o carte, gata sa fie citita oricand. Atunci cand scriu, imi astern pe hartie cele mai profunde si sincere trairi. Nu am asteptari foarte mari in viitor, insa raman cu speranta ca ceva util si bun imi va aduce viitorul. Pentru moment ma bucur ca imi pot da frau liber imaginatiei scriind in revista”Corpul M”.

 

10172605_635056509911688_4416868697047376742_n

Raluca Cercel

 

Sunt studentă la Jurnalism şi am ales acestă specializare deoarece îmi place să aflu lucruri noi, să cercetez. Sper ca activitatea mea în cadrul acestei reviste să îmi dezvolte capacităţile de redactare şi cercetare.Mă pasioneză ceea ce fac şi îmi doresc să devin un bun jurnalist.

 

 

Andreea Geană

Andreea Geană

Dorința de a reuși și pasiunea mea pentru scris m-au îndrumat spre a alege jurnalismul. Consider că meseria de junalist este o meserie frumoasă, iar în timp ea va face parte din viața mea. Revista Corpul M  îmi oferă posibilitatea de a învăța și căpăta experiența dorită. Este o experiență nouă, dar frumoasă în care îmi dezvolt simțul observației, iar unele lucruri le pot aprecia din mai multe perspective.

 

 

Alexandra Ioana Butăroiu

Alexandra Ioana Butăroiu

Jurnalismul presupune foarte multă interacţiune , de asemenea , necesită un minimum de cunoştinţe din absolut orice domeniu. Am optat pentru această specializare , datorită firii mele dinamice şi investigative ,  şi nu în ultimul rând , al ritmului alert pe care aceasta îl impune. Este printre singurele profesii  în care monotonia nu are timp să se instaleze.

Pentru mine , Corpul M  reprezintă un punct de început în cariera de jurnalist , un mod de a ne perfecţiona stilul de relaţionare cu ceilalţi.

 

Cristian Alexandru

Cristian Alexandru

Salutare prieteni, nu am să încep această descriere a mea prin a spune că scriu pentru revistă, deoarece,  pur şi simplu este o experienţă nouă pentru mine. Am avut ocazia să cochetez de-a lungul anilor cu diverse domenii precum actoria sau sportul, iar acum vreau să încerc ceva nou care să îmi fie de folos pe viitor. Sunt responsabil de ramura sportivă şi sper să vă captez interesul cu diversele articole pe care le voi scrie pentru Revista Corpul M.

Aştept cu nerăbdare sugestiile voastre cu referire la subiectele sportive pe care doriţi să le abordăm în cadrul acestei reviste. Orice idee sau reclamaţie este bine venită.

Filipa Ulanovschi

Filipa Ulanovschi

 

Aleg întotdeauna o modalitate de a face cunoscut tot  ceea ce doresc să transmit, de aceea, consider jurnalismul specializarea adecvată în acest sens. În societatea actuală trebuie să deţinem arta unei exprimări clare, concise şi expresive.

 

 

Emilia-Gabriela Peșetz

Emilia-Gabriela Peșetz

Pe mine scrisul m-a atras, poate, din totdeauna. Am început prin a scrie pe un blog personal diverse gânduri, versuri și, ulterior, am dezvoltat o pasiune pentru majoritatea genurilor presei. Acum jurnalistica este domeniul în care vreau să profesez, iar să devin redactor este punctul de plecare.

Am ajuns să scriu la revista Corpul M,  fiind îndrumată de profesori, dar și de pasiunea mea pentru redactare. Domeniul meu de redactare este sănătatea, pentru că o valorific și sunt conștientă de importanța pe care trebuie să i-o acordăm pentru a avea o viață minunată.

 

corinaCuriozitatea, ambiţia, dorinţa de a cunoaşte şi plăcerea de a socializa m-au determinat să mă aventurez pe un drum inedit- jurnalismul. Încrederea în forţele proprii, pasiunea pentru această lume plină de  provocări şi ideea de a ajunge in vârf mă vor ajuta sa nu mă abat din drumul meu, orice ar fi. Pentru început, Corpul M  îmi va oferi şansa de a descoperi societatea din perspectiva unui adevărat jurnalist, şi de a mă perfecţiona în tainele redactării. În plus, contribuţia mea la această revistă va avea un rol decisiv în conturarea personalitaţii şi carierei mele.

Popa Lăcramioara-Mirabela

Popa Lăcramioara-Mirabela

 

A fi reporter înseamnă a merge în diverse locuri pentru a culege informaţii. Ceea ce mi se pare fascinant este uşurinţa cu care descoperi lucruri noi, oameni noi, dar şi faptele acestora. Prin meseria aceasta doresc să ofer întregii lumi posibilitatea de a discerne binele de rău.

Leave a comment